Rólunk

Időutazásra hívom kedves vendégeimet a száz évvel ezelőtti Nagyvárad egyik jeles családi palotájába, a Kolozsváry Sándor ékszerész özvegye által 1912-ben építtetett Kolozsváry házba. A három emeletes impozáns ingatlan több mint száz év után, 2018-2019 között kívül-belül megújult és így újra a történelmi belváros “ékszerévé” vált. Két legszebb lakosztályában, melyet egy elegáns illetve egy romantikus stílusban rendeztünk be most Ön is kellemesen eltölthet néhány napot, hetet megtapasztalva a Sebes-Körös parti város történelmi hangulatát. Rendelkezésére áll két összkomfortos, egyenként 60 négyzetméteres korszerűen felújított és berendezett apartman az első és második emeleten, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik Nagyvárad városközpontjára. Gyermekként mindig nagy csodálattal néztem fel a nagyváradi Fő utca belvárosi palotáira, arról álmodtam, hogy egyszer valamelyik régi szép épületben berendezett szálloda igazgatója leszek… Aztán végül az újságírás, média, köz- és kulturális élet felé vitt az utam. De tősgyökeres nagyváradiként, lokálpatriótaként mindig nagy gondossággal és alapossággal forgattam szeretett szülővárosom épített örökségéről, sőt belekóstoltam az ingatlanügynöki munkába is. A Kolozsváry házban még ebben az időszakban, 2007-ben sikerült megvásárolni szüleimnek az első ingatlant, ahol akkor épp iroda, azt megelőzően pedig divatszalon működött. Később 2017-ben jutott tudomásomra, hogy sarokház második emeleti erkélyes apartmanja is eladó válik. És akkor éreztem, hogy amiről egykor csak álmodoztam részben ugyan, de megvalósulhat. Az egyik legszebb belvárosi épületben sikerült két reprezentatív apartmanhoz jutni. Akkor döntöttem el, hogy mindkettőt úgy fogom kialakítani és berendezni, mintha magam laknék benne.

Mindkét lakosztály egyedi tervezés alapján készült, az Elegant, a társasház első emeletén Nagyvárad száz évvel ezelőtti és mai modern hangulatát ötvözi, a Romantic pedig ahogy a neve is mondja egy, pároknak, fiatal házasoknak, szerelmeseknek az oázisa a második emeleten. A három emeletes, Kolozsváry-ház a nagyváradi városközpontban a Bémer téren (Piata Ferdinand) található, a Fő (Republicii) utca színház felőli végén a sarkon és megújult krémsárgás, élénk színével hamar felhívja magára a figyelmet. Bejárata nem a Fő utcáról, hanem a Iosif Vulcan utca 2 szám alatt található. Belépés után tájékoztató táblák segítségével könnyen megtalálja a lakosztályokat.

A homlokzati felújítás épp akkor kezdődött, mely hála Emődi Tamás építésznek kitűnően sikerült. Korabeli fotók alapján visszavarázsoltuk az impozáns ingatlanegyüttest száz évvel ezelőtti állapotába.

Tuzson Róbert és Stef Diana belső építészek pedig hamar megértették mit is szeretnék: amikor az ember kinéz az apartmanok ablakán érezze a közel ezer éves város pulzusát, forgatagát, amikor pedig az összkomfortos lakosztályban pihen, gyönyörködjön az újjávarázsolt belső térben ugyanakkor kényelmesen, otthonosan mozogjon benne. Elek Lajos és Csegő Beni csapata nagy fokú toleranciával, kreativitással és hozzáértéssel viszonyult a feladathoz, melynek megvalósulását Ön is megtapasztalhatja ha ellátogat hozzánk.

Kívánom, hogy vigyen magával emlékbe egy kis szelet Nagyváradot, ha itt megszáll: levegőjét, szépségét, pezsgését, mely közel ezer éven át megtartotta a Szent László király által alapított várost itt, Erdély nyugati kapujában.

Tisztelettel és köszönettel


Villányi Zoltán

tulajdonos, Vili Apartments