Despre noi

Ii invit pe dragii mei oaspeti intr-o calatorie in timp, la Casa Kolozsváry, construita in anul 1912 de catre vaduva bijutierului Kolozsváry Sándor, fiind unul dintre celebrele palate familiale din Oradea de acum o suta de ani. Dupa mai bine de o suta de ani, imobilul impozant cu trei etaje a fost reinnoit pe interior si exterior in decursul anilor 2018-2019 si astfel a devenit din nou „bijuteria” din centrul istoric. In doua dintre cele mai frumoase apartamente, pe care le-am mobilat intr-un stil elegant si romantic, puteti acum petrece cateva zile bucurandu-va de atmosfera istorica a orasului de pe malul Crisului Repede. Sunt puse la dispozitie doua apartamente mobilate confortabil, complet renovate si accesorizate, la primul si al doilea etaj, fiecare oferind o vedere unica asupra centrului orasului Oradea. In copilarie, am privit intotdeauna cu mare admiratie palatele din centrul strazii principale din Oradea, visand sa devin intr-o zi directorul unui hotel dintr-o cladire frumoasa veche… Apoi, in final, m-am indreptat spre jurnalism, media, viata publica si culturala. Insa, ca un oradean inradacinat, un patriot local, am avut intotdeauna mare grija si diligenta in legatura cu mostenirea reprezentata prin cladirile iubitului meu oras, si chiar am gustat din activitatea unei agentii imobiliare. In acea perioada, in anul 2007, am reusit sa cumpar primul imobil pentru parintii mei, Casa Kolozsváry, unde era pe atunci un birou, iar inainte de asta era un showroom de moda. Ulterior, în 2017, am aflat ca va fi de vanzare si un apartament de la etajul doi, cu balcon. In acel moment am simtit ca tot ceea ce am visat candva, acum se poate realiza, chiar si daca numai in parte. Intr-una dintre cele mai frumoase cladiri din centru, am reusit sa obtin doua apartamente reprezentative. In acel moment am decis sa proiectez si sa decorez cele doua apartamente, ca si cum as locui chiar eu in ele.

Renovarea fatadei a inceput tocmai atunci, datorita excelentului arhitect Emődi Tamás. Bazandu-ne pe fotografii contemporane, am recreat impozantul complex de proprietati in starea de acum o suta de ani. Designerii de interior Tuzson Róbert si Stef Diana si-au dat seama rapid de ceea ce ne-am dorit: cand priviti pe ferestrele apartamentelor, trebuie sa simtiti pulsul si agitatia unui oras vechi de aproape o mie de ani si nu in ultimul sa va bucurati de interiorul reproiectat, in timp ce va simtiti confortabil si va puteti misca ca in propria acasa. Echipele lui Elek Lajos si Csegő Beni au dovedit o mare toleranta, creativitate si know-how in fata sarcinii, pe care o puteti experimenta si dumneavoastra atunci cand ne vizitati.

Va doresc sa purtati cu dumneavoastra o mica felie din Oradea atunci cand va cazați aici: aerul, frumusetea, vibratia acestui oras, care de aproape o mie de ani gazduieste orasul fondat de Regele Sfantul Ladislau, aici, la poarta de vest a Transilvaniei.

Cu respect si multumiri,

Villányi Zoltán

proprietar, Vili Apartments


Casa Kolozsváry

Casa Kolozsváry a fost ridicata pe locul unei modeste case de colt cu regim parter, si caracter, mai degraba rural, proprietatea vaduvei lui Sándor Kolozsváry. Casa Kolozsváry este ultimul imobil ridicat in La Belle Epoque in actuala Piata Regele Ferdinand I, fostul Bémer tér, ridicata in anul 1912. Proprietarul, bijutierul Kolozsváry Sándor, detinea aici una dintre cele mai cunoscute afaceri de acest fel din oras, cu o traditie din anul 1792.

Vechiul proprietar a fost cel care a decis in 1910 demolarea imobilului in contextul formarii si dezvoltarii rapide a pietei Bémer (actuala Pietei Ferdinand), mobilata in primul deceniul al secolului XX, cu cladiri reprezentative, multietajate eclectice si secession.

Noua casa a fost proiectata de architectul oradean Sztarill Ferenc in 1910 anul constructiei fiind 1911-1912. Sztarill (1859-1943) a fost un architect cu o bogata activitate pe plan local, fiind si unul dintre colaboratorii celebrilor Komor Marcell si Jakab Dezső, constructorii palatului Vulturul Negru cel mai renumit din aceasta regiune.

In tablourile expuse in casa Kolozsváry va povestim istoria palatului si in aceeasi timp, veti ajunge si la cele 2 apartamente pe care le va oferim spre un sejur.

Va dorim sedere placuta!